Eten & Drinken

VALENTIJN TAPAS MENU - €45 PP

 

Copa de Cava Rosado
Glaasje rosé cava
~
Sopa de cebolla dulce y chirivía
Soepje van zoete ui en pastinaak
~
Jamón serrano de Teruel cortado a mano
Handgesneden serranoham uit Teruel
~
Pa amb tomàquet
Geroosterd brood met tomaat en arbequinaolijfolie
~
Tapa de paella
Tapa van paella 
~
Pincho 'Moruno' de cordero 
Lamspiesjes met dipsausjes
~
Berenjenas marinadas
Gemarineerde lichtpikante aurbergine
~
Patatas bravas 
Gefrituurde handgesneden aardappeltjes met salsa brava
~
Ensalada verde 
Fris slaatje
~
Dessert of koffie


 

 

MENÚ DE TAPAS - €38 PP

Laat u verrassen door Caliu's variërende tapasmenu, samengesteld uit koude en warme tapas met als afsluiter een koffie, thee of dessert naar keuze.
Het menu wordt voor de hele tafel geserveerd.

 

In Spanje spreekt men ook over 'ir de tapas', wat staat voor met vrienden in de vele tapasbars een glaasje wijn of een biertje gaan drinken en gezamenlijk een maaltijd samen te stellen op basis van verschillende hapjes. Afhankelijk van streek tot streek verschillen de tapas. De gerechtjes komen nooit allemaal tegelijk op tafel, want dan zouden ze te veel smaak verliezen of afkoelen.

Je kan best tapas à la carte kiezen, zo bepaal je zelf hoeveel en welke tapas je eet. Ons zaalpersoneel staat steeds klaar om je te helpen bij je keuze. Indien je wenst hebben we ook tapasmenu, vanaf 6 personen vragen we voor een tapasmenu te kiezen.

In geval van allergieën vragen we u ons hiervan op voorhand op de hoogte te brengen.

 

Stel zelf je tapas maaltijd samen of kies een tapa als voorgerecht bij paella.

Tapas Frías -koude tapas-

Cecina de Léon -lichtgerookt mager ossenvlees uit de heuvels rond Léon- 17 €

Rillette de pato -rilette van eend- 7,5 €

Pan de ajo -lookbrood- 5,5 €

Pa amb Tomàquet -geroosterd brood met tomaat en arbequinaolijfolie- 5,5 €

Salchichón Ibérico Bellota -superieure zachte salami van het ibéricovarken met vrije uitloop- 7,5 €

Lomo Duroc -gedroogd varkenshaasje Duroc- 5 €

Surtido de embutidos y queso -selectie van Spaanse vleeswaren en kaas- 16 €

Chorizo Ibérico Bellota -superieure zachte chorizo van het ibéricovarken met vrije uitloop- 7,5 €

Jamón Serrano Gran Reserva Duroc -Serranoham Gran Reserva Duroc- 9,5 €

Jamón Ibérico, D.O. Guijuelo -Pata Negraham van de 2-3 jaar gerijpt- 19 €

Surtido de quesos -Selectie van Spaanse artisanale kazen- 10 €

 

Tapas calientes -warme tapas-

Garbanzos -gestoofde kikkererwten met chorizo, paprika en ui- 6,5 €

Croquetas caseras de jamón y chorizo ibérico -kroketjes van ibericoham en chorizo- 3st. 10,5 €

Patatas Bravas -gefrituurde handgesneden aardappeltjes met lichtpikante 'Salsa Brava'- 6,5 €

Tortilla de calabacín -Spaanse tortilla van eieren, ui en courgette- 7,5 €

Pincho 'Moruno' Duroc -spiesjes van gemarineerd 'Duroc' varkensvlees- 2st. 13 €

Albóndigas -huisgemaakte gehaktballetjes met tomaat en venkelzaad- 7,5 €

Sopa de puerro -soep van prei, paprika, kippenbouillon, en pimentón- 7 €

Gambas 'Caliu' -scampi met een sausje van pijnboompitten, tomaat, room en basilicum- 13 €

 

Ensaladas -Salades-

Ensalada verde -slaatje met tomaat, sla, Spaanse minituinboontjes op olijfolie, ...-  5,5 € of 9 €

Ensalada 'Caliu' -slaatje met kerstomaat, romeinse sla, zachte Spaanse kaas, rozijnen, etc.- 12 €

 

*Naargelang het marktaanbod, het voorhanden zijn van bepaalde ingrediënten etc. kan het hier weergegeven aanbod van tapas soms verschillen met de menukaart in het restaurant.

-onze dagelijkse suggesties worden u medegedeeld in het restaurant zelf-

-vanaf 6 personen vragen we om voor een tapasmenu te kiezen-

-voor informatie betreffende allergenen richt u tot ons personeel-

 

 

Afhaaltapas

OPGELET:  bestelling doorgeven via telefoon 012/74 74 50 

 

Spaanse soep van de dag 6€/L

Chorizo Ibérico bellota 29€/kg

Salchichón Ibérico bellota 29€/kg

Jamón Serrano Teruel (Serranoham) 29€/kg

Paletilla Ibérica (Pata Negra) 68€/kg

Schotel diverse Spaanse vleeswaren 16€

Huisgemaakt kroketje van ibericoham en chorizo of kip aan't spit, prei en ham 3,30€/stuk

Patatas bravas 4,50€

Tortilla van prei, ui en courgette 5,50€

Gestoofde kikkererwten, ui, aubergine en tomaat met chorizo 6.50€

Huisgemaakte gehaktballetjes met venkel en tomaat 7€

Salsa allioli 2€

Salsa Brava 2€

DESSERT

Semifredo van gekarameliseerde Catalaanse amandelen 22€/L

 

Prijzen afhaaltapas per portie van 2 personen

Prijzen vleeswaren per kilo met minimum afname van 200gr, gesneden of ongesneden

 

Paella

De paella is een Spaans rijstgerecht met een eeuwenoude traditie, die ontstond rond het Albufarameer in Valencia. Het is een gerecht dat in één grote pan wordt klaargemaakt boven een groot vuur. Het waren de Moren die de rijst mee naar Spanje brachten en het gewas er met succes begonnen te verbouwen, vervolgens verspreidde het gewas zich naar andere delen van Europa zoals de Povlakte in Italië. Doorgaans gebruikt men Spaanse rijst van de Bomba-variëteit. Afhankelijk van de regio verwerkt men in het gerecht ook konijn, kip, chorizo, schaaldieren, vis, ... en ook bepaalde plaatselijk geteelde groenten, peulvruchten, saffraan en wilde kruiden.

Paella serveren we enkel op reservatie.(halve dag op voorhand doorgeven)

 

 

 

Paella 'Mixta' € 28/pp

Paella met vis en vlees- (min. 2 pers. bereidingstijd tot 40 min.)

 

Menú de Paella € 40/pp

Surtido de embutidos -selectie van Spaanse vleeswaren-

Paella 'Mixta'-paella met vis en vlees- (min. 2 pers. bereidingstijd tot 40 min.)

Dessert of koffie
 

Het menu wordt voor de hele tafel geserveerd.

 

 

Flan de coco -flan van kokosmelk- € 7​

Sorbet van limoen- € 8,5​

Surtido de quesos- € 10
Assortiment van artisanale Spaanse kazen

 

Behalve een selectie Spaanse wijnen beschikken we ook over een aantal Spaanse premium gins.

 

CAVA

Cava brut Reserva Posidonia 6 | 27 €

Cava brut rosado Rabetllat i Vidal 29 €

Cava brut Reserva de la Música 33 €

 

 

 

 

Wit

Lledó, Baix Aragó   5,5 | 14 | 26 €

Andaina, Monterrei 28 €

Mantel blanco, Rueda 27 €

Celestia, Costers del Segre 28 €

Burgáns, Rias Baixas 30 €

Sempreviva, Penedès -bio- 28 €

Gregal, Penedès 33 €

Quíbia, vi de la terra de Mallorca -bio- 39 €

Jané Ventura Blanc Selecció, Penedès -bio- 28 €

Marqués de Alella, Alella 28 €

Auzells, Costers del Segre 32 €

Paiva Semidulce, Ribera de Guadiana 27 €

 

 

Rood

Baix Aragó, 'Crial Negre Jove'  5,5 | 14 | 26 €

Rioja, 'Amador García', Bodegas Amador García 31 €

Toro, 'Rejadorada', Bodegas Rejadorada 29 €

Terra Alta, 'La Negra Flor', Cellers Terra i vins 28 €

Jumilla, 'Pinodoncel', bodegas Bleda 28 €

Monsant, 'Corbatera', Noguerals 41 €

Somontano, 'Sers temple', bodegas Sers 30 €

Bierzo, ‘Castro de Valtuille Joven’, Castro Ventosa -bio- 27 €

Costers del Segre, ‘Vilosell’, Tomàs Cusiné 32 €

Empordà Crianza, ‘Espelt Vidiví’, Espelt Viticultor 27 €

Ribera del Duero, 'Carramimbre Roble', 29 €

Ribera del Duero Crianza, ‘López Christobal’, Bodegas López Christobal 41 € 

Rioja Reserva, ‘Luis Alegre’, Bodegas Luis Alegre 40 €

Priorat Crianza, ‘Abellars’, Noguerals € 59

 

 

Rose

Penedes, ‘Clot dels Oms Rosado’, Ca n'Estella  27 €
 

 

Sherry

Xérèz, ‘Fino’, Bodegas Gutiérrez-Colosía  6 €

 

Dessertwijnen

'Don Pedro Ximenez 2008', D.O. Montilla-Moriles, Bodegas Toro Albalá  8,5 €

'Moscatel Soleado', Guttiérez-Colosía D.O. Xérès 7.5 €